dilluns, 15 de febrer del 2010

GLOBALITZACIÓ



Les relacions humanes sempre han existit i, espero, que sempre existeixin, però és en aquest moment de la història de la humanitat, quan està al cim de les mateixes. Mai en la història ens podem comunicar, relacionar, interactuar, amb tanta gent com ara.
Realment s’ha aconseguit un nivell molt alt de interacció entre diferents persones, cultures, ètnies, grups diferents, etc.
Això ho podem designar com a globalització de les relacions. Globalització, aquesta paraula que tan s’ha debatut, que tanta polèmica a generat, que tanta gent a estat en contra. La paraula que ha portat molta gent al carrer, protestant, manifestant-se.
És gràcies a aquesta paraula que la gent s’uneix amb interessos comuns. Es gràcies a aquesta paraula que la gent es pot organitzar més ràpid per fer una manifestació. És gràcies a aquesta paraula que molta gent a trobat relacions d’amistat, d’amor, d’interessos comercials, de negoci.
Hem d’agrair molt a aqueta paraula, malgrat que també a tingut l’efecte contrari en moltes de les coses que he dit en el pàrraf anterior.
S’ha de fer un bon ús. ONG’s, solidaritat, relacions profitoses.
Però...
Ara és el moment en que provoca molta soledat. Tens les eines per no estar sol, però...ho estàs. Es el moment de relació, però no et relaciones. Ho tens tot a l’abast, però, crec, que precisament el fet de tenir-ho tot tant a l’abast, fa que et sentis sol. Una soledat crua, perquè saps que pots no estar sol.
I, és en aquest moment, quan busques la desvinculació de tot. Quan aquestes eines et demanen vincles amb tot.
És veritat, mestre, és veritat...el fet de tenir vincles fa patir. És un patiment que no et deixa obrir nous camins. És un patiment que fa que obris la ment a noves situacions. Hi ha un altre dimensió, ha de venir, però no l’hem de buscar, perquè això entrarà en col·lisió amb aquesta filosofia. Si busques desesperes, en el moment que no trobis.
Fem un bon ús de la paraula i trobarem la dimensió i, no entrarem en la desesperació.
Algú em va dir un cop, que les noves tecnologies que permeten la globalització, no són dolentes si es fa un bon ús. Per naturalesa l’home ha fomentat sempre l’associacionisme, aquestes eines ens ho permeten, però vigileu, perquè també pot fomentar l’individualitat.
PEP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada