dimecres, 11 d’agost de 2010

METAMORFOSI
Recolzat en la barra d’un bar de mala mort. Acabant la seva copa, amb la mirada perduda en l’infinit, sense cap punt de referència, mal vestit. Va acabar el cul del got del seu “cubata”, i tal com alçava el braç per que caigués l’ultima copa d’aquell maleït líquid, va perdre l’equilibri i caigué desplomat.
Tot el seu voltant eren voltes com una nòria. Tothom reia.
Va marxar d’aquell lloc, moll, es va tocar i tenia una ferida al cap, producte de la caiguda. Cansat, perdut, acabat...

Aquella nit va somiar que en un cotxe luxós, una nova feina, roba nova, amics al seu voltant...De sobte, i com si fos una revelació, va donar un bot i s’aixecà amb energia. Es va adonar que aquell somni era un missatge. Un missatge del seu subconscient, que li deia que la seva vida necessitava un canvi. Un canvi ràpid.

Aquell mateix dia i sense perdre ni un segon, va començar a posar-se en marxa. Va decidir canviar de feina, i al cap de poc temps ho va aconseguir.

Es va comprar roba nova, elegant, moderna...Anava al gimnàs.

Cotxe nou, va ampliar el seu cercle d’amistats.

Des de feia temps que no reia tant.

Un dia, quan anava a la dutxa i s’estava desvestint davant del mirall de l’habitació, es va fixar en un detall.

A mesura que anava traient-ne roba, es reflexà al mirall. Quan es va treure tota la roba va veure que la imatge que es presentava davant seu, era exactament la mateixa que abans del canvi. Tenia la mateixa cara, el mateix cos, els mateixos pels. No havia canviat res de res.

Perquè gastar tants recursos sinó ha canviat res?

Ho va veure clar, només va canviar l’aparença, la part de fora d’ell. El seu treball va ser molt fàcil, canvio tot l’exterior i llestos.

NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Res havia canviat per dins. Es va adonar que el treball que tenia que fer no era de maquillatge, sinó un treball interior.

Els veritables canvis en la nostra vida són els que es fan per dins, no els que es fan per fora.

PEP

3 comentaris:

 1. Tens molta raó Pep, els canvis decisius han de sorgir del nostre interior, els externs sols són una disfressa. Avui llegia que les nostres circumstàncies, són les que són, a vegades ens succeixen fets que no podem controlar, però la manera de viure'ls, la nostra actitud, la gestió dels nostres pensaments, sí està en les nostres mans, això no vol dir que sigui fàcil...Una abraçada.

  ResponElimina
 2. Moltes gràcies pel teu comentari Audrey.
  Tens raó en el que llegies...Les circumstàncies són les que són i no les podem canviar, el que podem canviar és l'actitud davant d'elles.
  Una abraçada des d'aquest petiti racó virtual
  Pep

  ResponElimina